Bir tarafta Dilipak diğer tarafta papatyalar!
Genel Başkan olarak hangi tarafa ağırlığınızı koyardınız?
Eh bu nasıl olsa bizdendir!
Kapıdan kovsan pencereden girer…
Diğerlerinin gönlünü ve oyunu almak lazım…
Kapıdan kovdukların pencereden artık girmez.
Diğerleri de sana asla oy vermezler…
İstersen bu tavsiyemi bir tarafa yaz.
…
Geçmişte Ankara Zincirli camisinde bir vaaz cemaate soruyordu:
“Ey cemaat! Gece karanlığında ormanda mahsur kaldınız, kulağınıza iki ses geliyor, birisi köpek havlaması, diğeri de kuş sesi. Hangisine gidersiniz?
Arkadan birisi bağırdı, “Kuş sesine hocam kuş sesine!”
“Hah işte hapı yuttun, o karanlıkta kuşun sesi kulağa hoş gelse de seni daha da bataklığa çekerek kaybeder, mahvolursun, fakat köpek havlaması kulağa hoş gelmez ancak ona doğru giderseniz sizi bir evin kapısına kadar götürür, kurtulursunuz. Öyle ise güzel seslilere aldanmayalım…”
…
Hiç kimse Özal döneminden daha etkili değildir.
Özal, tahtına en çetin günlerde oturan kişidir.
Çoğunlukta halkın desteklediği bir liderdi.
Ne var ki onu da papatyaları bitirdi… Şu anda Anavatan diye bir parti siyaset sahnesinde yok, silindi gitti. E şimdi AK parti halkın inanç değerleriyle ters düşen İstanbul Sözleşmesi’ne imza atınca, heterojen yapıyı kapıştırmak için tam bir fırsat, aramakla bulunmaz… Yarayı birileri kaşıyınca, bünyede cepheler kendiliğinden kurulmuş oldu. Muhalefet için alanın alası.
…
Bu aşamada lider ne yapsın?
Bir yanda partinin kılcal damarlarına kadar sirayet edenler, diğer tarafta tabanın desteğini gören bir yazar var. Gördük ki lider ağırlığını sözleşme taraftarlarından yana koyunca Dilipak gibi bir yazara mahkeme yolu göründü.
Böylece sağlam iplerden birisini daha koparmış oldular.
…
“Beraber yürüdük, beraber ıslandık bu yollarda” şarkısından kimseler kalmadı. Köşe yastıklarının marifetleri durmadan fire vermekle sonuçlanıyor.
Organize edilerek 81 ilde dava açmanın anlamı susturmak değil midir?
Hadi diyelim susturduk sonra!
Hem Dilipak, “AK partili kadınlar demedi, “AK parti içindeki papatyalar” dedi. Farklı şeyler… Üzerine alınan varsa var, yoksa zaten yok!
Neden 81 il?..
Gelelim işin özüne…
Seslere karşı dakik olmak gerekiyor.
Samimiler, “Çekildik izzet ü ikbal ile bab-ı hükümetten” diyerekten köşelerine çekilirlerse, gaz tükenir lamba da söner…
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.