Almanya nükleer enerjiyi sonlandırıyor

Almanya nükleer enerjiyi sonlandırıyor

Almanya Cuma günü son altı nükleer santralinden üçünün fişini çekecek ve odağını yenilenebilir enerjiye çevirirken nükleer enerjiden çekilmesini tamamlama yolunda bir adım daha atacak.

A+A-

Yeni kurulan Alman hükümeti, Japonya'nın Fukushima reaktörünün 2011'de bir deprem ve tsunaminin 25 yıl önceki Çernobil'den bu yana dünyanın en kötü nükleer felaketinde kıyı santralini tahrip etmesinin ardından nükleer enerjiden aşamalı olarak çıkışını hızlandırmaya karar verdi.

E.ON ve RWE tarafından işletilen Brokdorf, Grohnde ve Gundremmingen C reaktörleri, otuz buçuk yıl çalıştıktan sonra Cuma günü kapatılacak.

Son üç nükleer santral - Isar 2, Emsland ve Neckarwestheim II - 2022'nin sonunda kapatılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.